Zoeken in blogs

Blogin

Alleen voor geregistreerde bloggers van Coach & Paard.

%AM, %18 %958 %2014 %00:%juni

Waarom Leiderschapsontwikkeling

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Dat is een veel gehoorde vraag, wat is het nut of het doel ervan?
De huidige tijd vraagt om een andere vorm van leiderschap zoals het vroeger was, is het allang niet meer. Toch zijn er nog genoeg leiders die leiding geven op de oude manier: Ik zeg spring...de werknemer vraagt hoe hoog? Het is niet meer van deze tijd en het leidt ook niet tot de best haalbare resultaten.

Soms is de reden inflexibiliteit of niet willen veranderen maar veel vaker is het zo, dat men het altijd al zo heeft gedaan en geen reden ziet om het anders te gaan doen.
De huidige tijd vraagt om visie, helderheid en toekomstgerichtheid en niet geheel onbelangrijk om verbinding. Geen controle maar verbinding met je werknemers om zo het best haalbare resultaat neer te zetten. Dus niet alleen gebaseerd op extrinsieke motivatie maar vooral op intrinsieke motivatie. De motivatie om net dat stapje meer te zetten, om het best mogelijke resultaat neer te zetten vanuit betrokkenheid met het bedrijf de klanten en de verbinding met jezelf en de ander.

Leiderschapsontwikkeling wat is dat?
Het ondersteunt een leider in het vinden van balans tussen organisatie, medewerker en zichzelf. Het maakt ingeslopen gewoontes en overtuigingen inzichtelijk. Op het moment dat het inzichtelijk is, kan je het ombuigen naar iets wat meer effectief is en meer oplevert.

Wat kan een reden zijn om aan leiderschapsontwikkeling te doen?
  • De realiteit dat huidige medewerkers om een andere benadering vragen
  • Een betere communicatie
  • Vergroten van zelfinzicht, het herkennen van je drijfveren
  • Verbeteren van onderlinge verhoudingen
  • Positie van het bedrijf (bedrijfsresultaat verbeteren)
  • Meer overtuigingskracht
  • Realiseren van doelstellingen die nog niet worden behaald
  • Conflicthantering

Wat heb je eraan?

Ieder mens heeft last van een blinde vlek als het om het eigen zelfbeeld en functioneren gaat, dat is een heel normaal verschijnsel. Je hebt anderen nodig om je eigen blinde vlek te kunnen zien, daarom is feedback zo belangrijk. Als je je bewust wordt van de manier waarop je dingen doet en wat voor effect dat heeft op anderen dan kun je daar desgewenst iets mee doen.

Gelezen: 5675 keer Laatst aangepast op %PM, %26 %603 %2014 %15:%juni

Voorwaarden

Op onze diensten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 

Wij conformeren ons aan de

 

 

Nieuwsbrief