Zoeken in blogs

Blogin

Alleen voor geregistreerde bloggers van Coach & Paard.

%AM, %09 %000 %2014 %00:%nov

Patronen en overtuigingen doorbreken

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Veel van onze patronen en overtuigingen zijn aangeleerd gedrag die we onbewust blijven hanteren in ons leven. Als je van huis uit mee hebt gekregen dat je van een dubbeltje nooit een kwartje wordt zal je dit patroon, deze overtuiging, vaak onbewust voortzetten. Of misschien heb je door....
de ervaringen die je hebt opgedaan op het gebied van relaties onbewust de overtuiging aangenomen; ‘dat je altijd alleen zult blijven’, dat er niemand is die bij je past. Zo zijn er legio patronen en overtuigingen op te noemen. Onbewust hiervan ben je als het ware één groot reclamebord dat de boodschap afgeeft met de overtuigingen die je over jezelf hebt, je patronen zorgen voor instandhouding van deze overtuiging(en) Je bewust worden hiervan is een grote eerste stap. Eenmaal in je bewustzijn kan het nooit meer onbewust zijn en kun je er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Zo’n veranderingsproces vraagt commitment van jezelf, verandering is niet altijd gemakkelijk vooral omdat je het altijd al zo hebt gedaan. Verandering is een proces, het gaat met vallen en opstaan.
Maar met de wil om en vooral het commitment om het anders te willen zul je slagen. Waarom? Omdat je het zelf wilt!

De eerste stap naar verandering is bewustwording van het feit dat je het anders wilt dan dat het nu is, ongeacht op welk vlak in je leven dat is. Patronen en overtuigingen kún je doorbreken. Ga voor jezelf na welke beperkende patronen en overtuigingen jij hebt en als je het als last ervaart, doe er wat aan.

Jij bent zelf de sleutel, alle antwoorden zitten in jou en jij bent ook de enige die een verandering plaats kan laten vinden. Jij bent uniek alleen jij weet hoe je dingen denkt, voelt en ervaart. Een coach kan je handvatten geven voor het zetten van stappen zodat je hier zelf mee aan de slag kunt gaan. Inzichten zijn mooi als het echter alleen bij een inzicht blijft dan heb je er niet zoveel aan. Inzichten hebben opvolging nodig om duurzame veranderingen te bewerkstelligen.

Gelezen: 2626 keer Laatst aangepast op %PM, %09 %864 %2014 %20:%nov

Voorwaarden

Op onze diensten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 

Wij conformeren ons aan de

 

 

Nieuwsbrief