Zoeken in blogs

Blogin

Alleen voor geregistreerde bloggers van Coach & Paard.

%AM, %02 %958 %2014 %00:%sept

In verbinding met jezelf.

Hedendaags leiderschap gaat over het motiveren en het benutten van de talenten van de ander vanuit de verbinding met jezelf. Het gaat niet alleen over verstandelijke zaken, het gaat over afstemmen op jezelf en de ander, aanvoelen wat er speelt en daarmee in verbinding zijn.
%AM, %15 %958 %2014 %00:%aug
Ben jij een joviale leider? Dan is de kans groot dat je onder druk passief-agressief gedrag gaat vertonen! Of ben je visionair? Verval bij stress dan niet in stuurloze besluitvorming!
Welcome to the dark side!

Weet je dat persoonlijkheid in meerdere opzichten invloed heeft op je leiderschap?
Niet alleen de persoonlijkheid van de leider zelf maar ook de persoonlijkheid van degene die geleid wordt.
%AM, %08 %958 %2014 %00:%juli
Een bekende uitspraak van Peter Drucker is, "Management is doing things right; leadership is doing the right things."
Ik denk dat succes zit in de combinatie van die twee, de juiste dosis management en leiderschap op het juiste moment.

Neem nou het WK voetbal en Oranje, een mooi voorbeeld van zowel management als leiderschap. Op het eerste gezicht lijkt Louis van Gaal de manager die de dingen goed doet, zeer doordacht en op het juiste moment.
%AM, %26 %958 %2014 %00:%juni
Legitieme vraag. Op het eerste gezicht misschien niets. Je kan je ook afvragen wat paarden nou met leiderschap te maken hebben. Als je niets met paarden te maken hebt en ze nooit tegenkomt, zal de connectie niet eens bij je opkomen. Zo was dat bij mij ook.

Tot ik een paar jaar geleden voor het eerst in contact kwam met paarden. Voor mij was dat een bijzondere ervaring, ik had direct een connectie met die dieren.
Ik ging me verdiepen in de wereld van paarden en leerde de paardentaal te interpreteren.
Kijkend naar de wereld van paarden zie ik 3 factoren die maken dat paarden vanuit hun, al zo'n 55 miljoen jaar onveranderd, natuurlijk gedrag uitermate geschikt zijn om voor (leiderschap) coaching in te zetten.
%PM, %08 %747 %2015 %18:%okt
Waar hebben we het over als we het hebben over de relatie met jezelf. Het lijkt vrij logisch dat je een relatie met jezelf hebt, jij bent jij en je woont in je lichaam, je weet wat je denkt en je weet wat je voelt waarom zou je daar nu verder bij stil staan behalve dat het zo is?
%AM, %09 %000 %2014 %00:%nov
Veel van onze patronen en overtuigingen zijn aangeleerd gedrag die we onbewust blijven hanteren in ons leven. Als je van huis uit mee hebt gekregen dat je van een dubbeltje nooit een kwartje wordt zal je dit patroon, deze overtuiging, vaak onbewust voortzetten. Of misschien heb je door....
%AM, %05 %958 %2014 %00:%aug
Kwetsbaarheid is niet een kwestie van winnen of verliezen, maar een kwestie van inzien en accepteren dat beide bij het leven horen. En jezelf desondanks helemaal geven.
We zijn vaak geneigd om te denken dat kwetsbaarheid een vorm van zwakte is.
Naarmate je meer bereid bent je kwetsbaarheid te erkennen, zul je meer moed en betrokkenheid tonen; naarmate je je meer afschermt van je kwetsbaarheid zul je steeds meer vanuit angst en minder vanuit verbondenheid handelen.
Als je kwetsbaarheid geen ruimte geeft, laat je veel aan je voorbij gaan, en zul je uiteindelijk relaties en kansen opofferen die nooit meer terugkomen.
%AM, %16 %958 %2014 %00:%juli
Coaching is voor mensen zoals 'jij en ik', die in het dagelijkse leven weleens ergens tegen aanlopen. Geen zaken die ons leven totaal ontwrichten maar toch genoeg om er iets mee te willen doen.
Vandaag ga ik het hebben over paradigma's, iets waar iedereen mee te maken heeft.
"We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien ze zoals wij zijn".
Anais Nin

%AM, %18 %958 %2014 %00:%juni
Dat is een veel gehoorde vraag, wat is het nut of het doel ervan?
De huidige tijd vraagt om een andere vorm van leiderschap zoals het vroeger was, is het allang niet meer. Toch zijn er nog genoeg leiders die leiding geven op de oude manier: Ik zeg spring...de werknemer vraagt hoe hoog? Het is niet meer van deze tijd en het leidt ook niet tot de best haalbare resultaten.

Voorwaarden

Op onze diensten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 

Wij conformeren ons aan de

 

 

Nieuwsbrief