EquineWelnessWeek

Retraite Arrangement
 Registratie gesloten
 
0
Datums: zondag 17 juli 2016 - zondag 24 juli 2016

Locatie: Domaine Denis 'Terra Nova" 11270 St. Gaudéric France

EquineWellness Week

wellBeing met de paarden

Wellness houdt diep verband met je natuurlijke staat van welzijn. Goed in je vel zitten begint bij ontspannen in het leven staan en je durven overgeven aan de stroom van wat zich voordoet.

Lichamelijke bewustwording
Tijdens deze unieke week verbinden we wellness met in contact zijn met de paarden. Paarden reageren, nog voordat je het zelf doorhebt, op hoe je in je vel zit. Maar al te vaak verwaarloos je je fysieke gewaarwordingen als het gaat om je eigen welzijn. Je negeert signalen die je vertellen waar jouw gedachten zich mee bezig houden. Vooral als dit geen opbouwende gedachten zijn, reageert jouw lichaam met ongemak. Je overgeven aan lichamelijke ontspanning wordt steeds moeiljker en voor je het weet uit dit zich in ziekte of depressie.
Daar gaan we juist niet mee bezig deze week! Je leert je focussen op wellBeing. Op de natuurlijke staat van je lichaam en hoe je je hier van bewust kunt worden. Dit doen we middels wellnessbehandelingen die erop gericht zijn je weer bewust te worden van je lichamelijke sensaties. En door middel van contact met de paarden die jou je verborgen signalen spiegelen.
Wil je weer in contact komen met je eigen lichaam en de signalen leren herkennen en beantwoorden, zodat je kunt groeien naar een optimale gezondheid en wellBeing? Laat je dan inspireren tijdens de EquineWellness week.

Houd je van paarden en wellness? Dat is genoeg!

Je hoeft niet te kunnen paardrijden. Het mag wel natuurlijk, al werken we alleen naast het paard. De nadruk van deze week ligt op het lichaamsbewustwording. 

Wil jij een week lang je lichamelijke welzijn onderzoeken en leren begrijpen? Wil je graag tools ontvangen die je leren op een andere manier met jezelf om te gaan? Wil je je overgeven aan een mindful omgaan met jezelf en je omgeving en dat toetsen aan de paarden? Schrijf je dan nu in!

Wat ga je doen?


Je gaat je verdiepen in je lichaam en non-verbale communicatie middels contact met de paarden. Dit doen we in groepsverband op een hele bijzondere manier. Mochten hieruit individuele aandachtspunten ontstaan dan krijg je coaching op dat gebied. De paarden van Terra Nova zijn niet wild, maar leven wel 'in het wild', dat betekent dat zij nog heel dicht bij hun eigen natuur staan. Ze communiceren door middel van lichaam, houding, zien, horen en voelen. Bij dit voelen hoort ook het oppikken van energie. Zodra er een verandering in de houding, beweging of energie optreedt, wordt hier direct op gereageerd.  We gaan dus veel samen met de paarden doen om te ervaren hoe ze op ons reageren. Mindfullness sessies in de wei, evenals meditatie en oefeningen. 

Verder onderzoek je hoe je in je lichaam zit en hoe je je daartoe verhoudt door middel van wellness-treatments. Je zoekt en maakt zelf je pakkingen en scrubs, zo uit de natuur, en ervaart hoe je hier mee omgaat. Iedereen krijgt een metamofosemassage om de innerlijke ballast los te laten en je vrijer te voelen.  

We maken volop gebruik van alles wat Terra Nova en de prachtige omgeving te bieden heeft, van de sauna, mooie wandelroutes tot het zwembad, en genieten 's avonds van feestelijke en intieme bijeenkomsten. 

Maandagochtend bezoeken we de traditionele markt van Mirepoix, die mag je niet missen. Woensdagmiddag lassen we een pauze in om alles te laten landen en/of om de omgeving en de mooie stadjes rondom Terra Nova te gaan verkennen. 

Verder laten we de week zich ontvouwen in de energie die we met de groep creëeren. Mooie avonden bij het kampvuur en andere activiteiten verschijnen in het moment. Laat je verrassen!

Gezond eten


We eten supergezond om ook innerlijk te reinigen, je leert hoe je voedsel als bron van energie kunt toepassen om je gevoel van WellBeing te ondersteunen en uit te bouwen. 


Zou het niet heerlijk zijn als je gaat ontdekken dat jouw ware natuur pure wellness is?

Door middel van eerlijke voeding, met name ‘ongeraffineerd en plantaardig’, gaan we deze week ons lichaam voeden met alles wat de aarde ons te bieden heeft. Uit respect voor onszelf, de planeet en de volgende generaties. Alle maaltijden zijn gebaseerd op een veganistische keuken en worden met veel liefde bereid. Er zal worden genoten van voeding in al haar kracht; een ware ontdekking van pure smaakcombinaties! Voeding is de essentie van gezondheid. Van gezond en lekker eten krijg je energie. Je gaat ervan stralen!

Wie er ook maar een klein beetje in investeert, zal sowieso versteld staan van de opbrengst. Het enige wat je hoeft te doen, is het de juiste voedingsstoffen geven… dit is is precies wat de paarden ons in essentie spiegelen.

Praktische informatie


Deze week is voor mannen en vrouwen, singles en koppels die behoefte hebben zich bewust te worden van hun fysieke welzijn en de mogelijkheid je hier blijvend op af te stemmen in je dagelijks leven. Je hoeft voor deze EquineWellness Week geen paard te kunnen rijden, omdat we voornamelijk naast de paarden werken en beleven. Na inschrijving krijg je van ons een uitgebreide brief met wat je mag voorbereiden en meenemen.


Prijzen

Prijzen voor het verblijf op Terra Nova, inclusief de wellnesstreatments, foodcoaching, mooie saunarituelen, équinecaoching en mindfulness, feestavonden, en alles wat deze mooie week te bieden heeft:

 • 890,00 euro voor een tweepersoonskamer met douche en toilet, 50 euro toeslag voor een eenpersoonskamer.

Inclusief:
 • btw;
 • geheel verzorgd met drie maaltijden;
 • koffie, thee en twee alcoholische drankjes;
 • twee maal gebruik van de twee sauna's (infrarood en zweeds);
 • leuke evenementen;
 • gebruik van eenpersoons- of tweepersoonkamer met eigen douche en toilet;
 • het zwembad;
 • de prachtige omgeving; 
 • inspiratie en gezelligheid.Exclusief:

 • de reis van en naar Terra Nova;

 • reis- en annuleringsverzekering;

 • persoonlijke uitgaven en uitstapjes.

We kunnen de mogelijkheid aanbieden om te carpoolen na inschrijving van de deelnemers. Daarnaast is het mogelijk om met Ryanair van Eindhoven of Brussel (Charleroi) naar Carcassonne te vliegen, dat driekwartier rijden van Terra Nova ligt. Vroegboeking helpt niet, vaak en veel kijken op de (incognito) site wel. Prijzen liggen tussen de 50 en 100 euro voor een retour. Transferkosten zijn 50 euro. Persoonlijk ophalen op een ander vliegveld als Toulouse 100,- euro. 

Telefoon
0031 (0) 6 23 808 596
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


 • Van zondag 17 juli 2016 tot zondag 24 juli 2016
 

Powered by iCagenda

Voorwaarden

Op onze diensten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 

Wij conformeren ons aan de

 

 

Nieuwsbrief